Almindelig fodbehandling

Almindelig fodbehandling…

Dine fødder skal bære din krop lige fra den dag, du tager dine første skridt. Det er en belastning, som faktisk er meget større, end de fleste tror.

Første skridt i en fodbehandling er en klinisk undersøgelse af foden, hvor fodterapeuten danner sig et billede af fodens hud- og negleproblemer, funktionsniveau, eventuelle fejlstillinger og patientens sygehistorie. Her noteres alt i journalen.

Negleproblemer behandles ved at slibe, klippe og rense neglene i falsene. Behandlingen sluttes af med fodcreme, der bevarer hudens fugtighed og forebygger hård hud.

 

En fodbehandling tager cirka 45 minutter og i den tid kan fodterapeuten have en god dialog med patienten om fødder, smerter, sygdomme og daglige rutiner. Tiden bruger fodterapeuten også til at vejlede patienten i, hvordan fødderne skal plejes dagligt, hvad patienten skal holde øje med og hvilke sko, som kan forbedre patientens fodsundhed.

Patienten vejledes i henhold til sygdomsrelaterede fodproblemer såsom; diabetes, gigt eller psoriasis, som alle kræver en særlig form for opmærksomhed og pleje. Ødemer, nedsat kredsløb eller betændelsestilstande påvirker også fødderne negativt.

Hudproblemer såsom hård hud, hælrevner og ligtorne beskæres med stor præcision med en skalpel eller en elektrisk beskærer. Samtidig undersøger fodterapeuten den bagvedliggende årsag til problemet, da den kan forebygges. Så problemet ikke opstår igen. Fodterapeuten vejleder patienten i valg af mere fodvenligt fodtøj, brug af aflastende indlæg og bedre fodpleje.

 

Indlæg er med til at forebygge, at fejlstillinger i fødderne forplanter sig til smerter i andre dele af kroppen.

Endelig kan fodterapeuten give patienten fodøvelser, som kan gøre fødderne mere smidige og afhjælpe fodsmerter, hvilket kan være et godt supplement til indlæg.

Jeg tilbyder også…
Altid klar til at behandle dig!

Bestil tid til behandling